Spiral stabilisering

Styrketräning inifrån och ut

Spiral stabilisering

Kanske vill du förbättra din löpteknik eller utmana din styrka, balans och koordination? Eller är det rehabiliterande, avlastande och förebyggande övningar du behöver?

  • Rehabiliterar
  • Smärtlindrar
  • Prestationshöjer 
  • Avlastar
  • Skadeförebygger

Spiral stabilisering är en metod att använda sig av hela livet för att balansera många av dagens, i hög grad livsstilsrelaterade, fysiska problem. Att träna spiral stabilisering över tid, är att bidra till en friskare, rörligare och mer funktionell kropp. 

Bli smärtfri, förbättra löpteknik, öka rörlighet, styrka, balans och prestation. Förbättra återhämtningen efter träning och kroppsarbete.

Hur funkar det?

Muskler samverkar i kedjor genom hela kroppen, från topp till tå. En enskild muskel/muskelgrupp kan visserligen tränas separat och då utföra sin uppgift väl, men för att vi ska kunna röra oss funktionellt måste vi få den att fungera i sin kedja. En kedja är aldrig starkare än sin svagaste länk.

Med spiral stabiliseringsträning styrketränar vi muskelkedjor som fungerar som kroppens stötdämpare och ”drar isär” oss,  (spirala muskelkedjor), samtidigt som vi stretchar muskelkedjor som komprimerar och drar ihop oss, (vertikala muskelkedjor). På så sätt minskar trycket på kroppens leder och diskar, varför metoden även fungerar utmärkt vid t ex diskbråck, falsk ischias, knäproblem, värk från nacke och axlar, spänningshuvudvärk mm. 

Kort sagt, det är är styrketräning inifrån och ut. 

Hur går det till?

Övningar i spiral stabilisering sker med särskilda gummiband. Vid första tillfället får du en genomgång av teorin bakom metoden och en eller ett par grundövningar. Du kommer, efter dina förutsättningar, lära dig utföra olika övningar med korrekt teknik. 

Dessa övningar kan sättas samman till ett pass, som ger dig ett lättillgängligt träningsprogram i vardagen. När du behärskar tekniken och grundövningarna bygger vi på med fler övningar utifrån din ambitionsnivå och dina mål. 

Ibland är det också fördelaktigt att komplettera med mjukdelsbehandling för att du ska ha lättare att utföra rörelserna.

Pris för Spiral stabilisering

820kr – 55 minuter

Pris för Spiral stabilisering

1120kr – 90 minuter