Massage

Musklerna blir smidigare och mer elastiska

 

Massage

För ditt välbefinnande

Massage

Vid ensidig och/eller felaktig belastning och stressig miljö drar kroppens muskler ihop sig. Stela och spända muskler är en följd. Kroppen reagerar på detta levnadssätt med t ex huvudvärk, muskelvärk och/eller trötthet. Många drabbas av dessa besvär och kostnaderna är enorma.

Vad kan vi som massageterapeuter göra?

Som massageterapeuter kan vi förutom att ge avslappning också hjälpa dig förebygga och behandla skador i rörelseapparaten. Vi använder oss av tekniker som är avslappnande, men också går lite djupare in i musklerna och jobbar mer specifikt utifrån besvär. Vi anpassar behandlingen efter kundens behov och ger tips på hemövningar för att förebygga eventuella besvär.

Klassisk massage

Effekterna är många. Blod- och lymfcirkulationen ökar. Immunförsvaret stärks. Man lugnar ner nervsystemet. Musklerna blir smidigare och mer elastiska. Blodtrycket och pulsen sjunker.

Bindvävsmassage

Bindvävsmassage är en resultatinriktad och rehabiliterande terapiform. Utmärkt vid idrottsskador, långvariga muskelspänningar samt efter operationer. Bindvävsmassage påverkar kroppens nervbanor och sänker spänningsgraden i hela kroppen. Det är en djupgående, kraftfull behandling, som inte gör ont men har långvarig effekt. Fysisk och psykisk stress ökar spänningsgraden i kroppen med förtätad bindväv som följd. Det kan upplevas som om ”kostymen är för trång”. Det drar i vävnaderna vid rörelse, eftersom bindväven är förtätad, stram och oelastisk. Behandlingen är mycket verkningsfull mot gamla skador och problem.
Bindvävsmassagen inleds alltid med en sittande grundbehandling kring bäckenet och ryggslutet. Terapeuten arbetar utan olja, utmed muskel och benkanter.
Syftet med bindvävsmassage är att ”lösa upp” bindväven för att öka cirkulationen. Behandlingen är utrensande såväl fysiskt som psykiskt. Massagen medför en mekanisk förändring lokalt genom ökad blodcirkulation, men också indirekt – reflexologisk – stimulans av de inre organen. En ökad blodgenomströmning upplevs ofta som en ökad värmekänsla. Stressnivån i kroppen minskar, musklerna slappnar av, smärta lindras och rörelseförmågan ökar.

FAT-Tool

FAT-Tool står för Fascial Abrasion Technique Tool. Vi använder oss av detta verktyg för att skapa vibrationer som hjälper till att lösa upp bindväven/fascian och öka rörligheten. Det är också ett sätt att behandla muskelknutor och triggerpunkter utan att du som kund känner dig tung i kroppen efteråt.

Idrottsmassage

Idrottsmassage är en kraftfull och mer djupgående massage, den är effektiv och fungerar på alla muskelgrupper.
Massagen kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar. Självklart fungerar den minst lika bra på spänningar och värk även om det inte handlar om idrott.

Koppningsmassage

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som åter blivit aktuell. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.
Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer samt för att öka blodcirkulationen. Behandling med koppor är även effektivt mot celluliter. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster.

Pris för massagebehandling

730kr – 40 minuter

Pris för massagebehandling

890kr – 55 minuter

Pris för massagebehandling

1190kr – 90 minuter